Werken & leren

Het draait bij Synergon allemaal om wat je kunt, wat je leuk vindt en waar je goed in bent. En dat kan meer zijn dan je zelf denkt… Samen met jou onderzoeken we dat, kijken we waar voor jou de beste kansen liggen en helpen we je om het maximale uit jezelf te halen.

Specifieke capaciteiten

We hebben daar een prachtig systeem voor. Het gaat een beetje te ver om dat allemaal in detail hier uit te leggen, maar waar het allemaal op neer komt, is dit: We proberen zoveel mogelijk jouw eigen, specifieke capaciteiten te ontdekken en die verder te ontwikkelen, zodat je zo prettig  en zo zinvol mogelijk aan de slag kunt. Bij Synergon zelf, of – vanuit Synergon begeleid – buiten onze eigen muren. Er zijn verscheidene mogelijkheden:

  • Je kunt bij Synergon zelf werken, in dienst van één van onze eigen, industriële bedrijven: Textiel & Papier en druk & print.
  • Je kunt – in dienst van Synergon en ook door ons begeleid – buiten Synergon werken, in de dienstverlening bij bijvoorbeeld de (gemeentelijke) groenvoorziening, in de schoonmaakservice, de horeca, postverwerking en dergelijke…
  • En je kunt via Synergon en de gemeenten in het vrije bedrijfsleven worden geplaatst. Je komt dan in dienst van het bedrijf waarvoor je werkt, maar wordt wel – zolang als dat nodig is – vanuit Synergon begeleid. Dat kan van alles zijn: werken op een kantoor bijvoorbeeld, of als conciërge, als chauffeur, noem maar op.

 

Werken is de basis

Als in  jouw specifieke situatie werken bij Synergon zelf het maximaal haalbare is, is dat natuurlijk prima. Maar als het in je zit, is het natuurlijk helemaal prachtig als we je kunnen helpen jezelf zo te ontwikkelen dat je een leuke, betaalde baan buiten Synergon krijgt. Dat eruit halen, jou uiteindelijk daar zien te krijgen waar je het beste op je plek zit, is ons doel.

Werken is de basis, het uitgangspunt. Leren wordt daaraan toegevoegd. En zo ontstaat haast vanzelf een werk/leertraject. Afhankelijk van wat jij wel of niet kunt en wilt, van je persoonlijke situatie, je eventuele vooropleiding en van de wensen van onze opdrachtgevers, leer je via Synergon wat je nodig hebt om je doel te bereiken. Of dat nou een een basiscursus lezen en schrijven is, het leren omgaan met collega’s en leidinggevenden, leren hoe een motorzaag moet hanteren of een MBO 2 Startkwalificatie…

Zo werken we samen met jou aan je toekomst en creëren we voor jou kansen waar ze misschien eerst niet leken te liggen. 

 

Wil je meer informatie over jouw kansen bij Synergon?

 

Synergon brochures downloaden

 

Algemene impressie afbeeldingen

 

Arbeid & Ontwikkeling

Ik ben weer aan het leren dat werkt! – Henk Koster Leer- werktrajecten
 

Synergon SW in beeld en geluid
Bekijk leuke filmpjes over feestjes, activiteiten en acties. Allemaal gemaakt door Synergons eigen ‘razende videoreporter’ Gerrie Meijer!

Naar Gerrie's Moviecorner